Bila i Europa

Bila i europaBila i Europa. Är det något du skulle kunna tänka dig att göra i sommar? Antagligen eftersom du har hittat hit och läser detta just nu. För dig som är tveksam hoppas jag att denna artikel kan få dig på bättre tankar. Att bila i Europa är en enorm frihetskänsla där du har möjlighet att helt och hållet styra över din semester. Du är inte på något sätt uppbunden av researrangörernas paketerbjudanden, gruppresor och grupputflykter. Du är inte hänvisad till en kupé på ett tåg på en fastslagen rutt och en bestämd destination. Åker du med egen bil har du full frihet att när som helst göra en spontan avstickare. Du får dessutom uppleva mycket mer än om du sätter dig på ett flyg till resmålet. När det kommer till bilsemestrar brukar man ju säga att resan är lika viktig som målet. Lite av den synen på det hela bör man nog ha för att till fullo uppskatta bilsemestrandet som resform.

När du ska bila i Europa är det viktigt att i förhand kolla upp ungefärliga färdvägar och vilka regler som gäller i de länder ni tänker passera. Det kan t.ex. vara bra att känna til latt det råder totalt förbud mot dubbdäck i Tyskland, eller att det måste finnas en reflexväst i bilen när man kör i Frankrike.

Bilden är tagen i Slovakien. Stackars bilförare som måste sålla bort all reklam för att ta till sig den nödvändiga informationen.

Leave a Reply